Astazi este ziua mea si parca nu puteam sa ma prezint in fata voastra cu mana goala ca nu este frumos. Tort nu am facut, sper sa nu va suparati, dar am pregatit aceste cornulete ce se topesc in gura, delicioase care, sper din suflet, sa va fie pe plac si sa serviti din ele cu mare drag.
Apa o amestecam cu nuca de cocos, le punem pe foc si le fierbem cam 10 minute, amestecand sa nu se prinda de cratita.
O tragem deoparte dupa acest timp si lasam sa se raceasca complet.
Drojdia o frecam cu lingurita de zahar pana se dizolva.
Margarina o amestecam cu zaharul pudra si drojdia dizolvata.
Incorporam nuca de cocos racita, apoi coaja de portocala, sarea si esenta de rom.
Cernem faina, o punem treptat pana obtinem o bila de aluat nelipicioasa.
Gemul de prune il amestecam cu nuca macinata.
Rupem o bucata din aluat, intindem o foaie subtire si taiem triunghiuri.
Punem cate putin din amestecul de gem cu nuca, le rulam de la baza spre varf si le asezam pe o tava tapetata cu margarina si hartie de copt.
La fel procedam cu tot aluatul. Ies doua tavi mari de aragaz.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pana se rumenesc putin, nu foarte mult.
Scoatem tava cand sunt gata si fierbinti le tavalim prin zahar pudra, apoi le asezam pe un platou.
Dupa ce s-au racit le acoperim pentru a se pastra fragede.
Sunt foarte, foarte bune!
Multumesc mult pentru reteta Claudia :)