Cornulete aperitiv cu ciuperci de roua si seminte

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 18 Oct 2015 | 4798 vizualizari

 

bune si de pachetel ;)

 

INGREDIENTE

  • 1/2 cub de drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar tos
  • 1/2 lingurita sare de Himalaya
  • 3 linguri seminte de in
  • 250 ml apa calduta
  • 2 linguri de ulei
  • cca 400-450 gr. faina alba proaspat cernuta
  • 500 gr. ciuperci de roua calite in 2 linguri de ulei cu sare si piper dupa gust
  • putin gris (1-2 linguri)
  • 1 ou mare de casa
  • seminte de susan
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete aperitiv cu ciuperci de roua si seminte:

Pentru inceput punem drojdia intr-un castron incapator.

Adaugam sarea de Himalaya si zaharul, amestecam cu mana sa se lichefieze drojdia.

Adaugam apa calduta, apoi faina si framantam un aluat in care adaugam semintele de in si uleiul, asa incat la final vom obtine un aluat elastic.

Aluatul se acopera cu un servet curat de bucatarie, apoi se lasa la dospit cel putin o ora pana isi dubleaza volumul.

In acest timp curatam ciupercile de roua de firele de iarba si alte impuitati, le clatim intr-o strecuratoare sub jet de apa rece si le punem apoi la calit in ulei.

Lasam ciupercile la foc pana scade apa lasata, presaram dupa gust sare si piper, puntem putin gris care va absorbi grasimea in exces si dam deoparte umplutura pana ne ocupam de cornulete.

Preincalzim cuptorul la 200 grade.

Tapetam 2 tavi cu hartie de copt.

Cand aluatul si-a dublat volumul rupem bucati din el, de marimea unei portocale, intindem aluatul cu sucitoarea pe masa de lucru infainata, impartim apoi fiecare foaie in 8 triunghiuri, la baza fiecarui triunghi aszam 1 lingurita de umplutura de ciuperci, rulam strans cornuletele, le aszam in tava, le ungem cu ou batut si presaram seminte de susan.

Dam tavile la cuptor pana capata cornuletele aspect de rumen.

Lasam la racorit si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete aperitiv cu ciuperci de roua si seminte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cu legume si piept de pui