Coq au vin

de Furnicuti in Pui, 29 Mar 2011 | 4769 vizualizari

 

O mancare simplu de pregatit si mai ales extraordinar de buna.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept pui dezosat
  • 2 pulpe
  • 1 ceapa
  • 3 morcovi
  • 2 gulii
  • 400 ml vin
  • 1 lingura faina
  • 1 frunza dafin
  • 2 linguri ulei
  • 2 catei usturoi
  • 1 legatura patrunjel 
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coq au vin:

Taiem pulpele pe jumatate, iar pieptul il taiem in bucati destul de mari, cat sa fie aproximativ egale. Presaram sare si piper peste bucatile de carne si le tavalim prin faina. Incingem 2 linguri de ulei intr-un wok sau o cratita mare. Prajim carnea pentru cateva minute, cat sa se coaguleze. Adaugam ceapa si usturoiul tocate marunt si un pahar mic de apa. Cand ceapa devine albicioasa, adaugam morcovii taiati fasii, guliile taiate cubulete, vinul si frunza de dafin.

Acoperim si lasam la foc mic pentru 40 - 45 minute, amestecand din cand in cand, pana sunt fierte toate ingredientele. Dupa ce stingem focul, scoatem frunza de dafin din mancare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coq au vin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de portocale, ciocolata si ananas

de Rocsi 9

ieri la 19:44

Prăjitura răsturnată cu clementine

de RODIMUR 8

ieri la 17:00

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

pe 27.12 la 10:30

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Coeur de poulet etourdi Inima de pui imbatat in vin alb