Copanele in fulgi de porumb la cuptor

de Rocsi in Pui, 6 Mar 2022 | 6119 vizualizari

 

Copanele in fulgi este un preparat iubit de multa lume, in special de cei mici, dar nici cei mari nu le refuza niciodata! Pot fi pregatite acasa cu usurinta, dar pentru a fi mai sanatoase, varianta la cuptor este grozava. Condimentate pe placul nostru, crocante, gustoase, pot si savurate simple, cu sos de iaurt, ketchup sau o salata verde.

 

INGREDIENTE

  • 12 copanele
  • 1 lingura cu varf mustar
  • 1 lingura sos barbeque
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • busuioc uscat
  • usturoi pudra (sau 1 catel mare de usturoi)
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 foi de dafin
  • 2 oua
  • faina alba
  • 200 gr fulgi de porumb
  • ulei de masline pentru stropit pulpele
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Copanele in fulgi de porumb la cuptor:

Spalati bine pulpele si indepartati orice urma de puf. Indepartati pielita usor (eu oricum nu o consum niciodata). Intr-o oala puneti apa cu putina sare, piper si foile de dafin. O transferati pe foc si cand clocoteste, dati drumul copanelelor. Le fierbeti la foc potrivit 10 minute. Le scoateti cu o paleta, le lasati sa se racoreasca, cat sa fie caldute. Intr-un bol amestecati mustarul, sosul barbeque, sare, piper, boia de ardei dulce, busuioc, usturoi pudra si lingura de ulei. Copanele caldute le puneti in acest amestec si le invartiti usor, sa se acopere peste tot. Le lasati 30 de minute la odihnit. Intr-un bol bateti ouale spuma cu putina sare si piper.

Fulgii de porumb ii maruntiti usor in mana. Pe o farfurie puneti faina alba. Treceti copanelele prin faina, le scuturati de exces. Apoi le dati prin ou batut si fulgi de porumb. Le asezati pe o tava, eu nu nu am pus hartie de copt, pentru a testa tavile, dar voi puteti pune. Procedati asa pana am terminati toate copanelele. Le stropiti cu 2 linguri de ulei de masline.

Le introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade pentru 35 de minute. Dupa acest timp, le intoarceti si le mai lasati inca 15 minute. Cand sunt gata, le scoateti din cuptor si le savurati!

Sunt o mare, mare bunatate! Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Copanele in fulgi de porumb la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui crocant