Copanele in bacon crud

de lilik in Pui, 12 Sep 2012 | 4892 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 copanele de pui
  • 6 felii subtiri de bacon crud
  • 1 pahar vin alb
  • 1 pahar apa
  • 100 gr sare mare
  • 1 catel de usturoi
  • 5-6 boabe de piper
  • 1 ramurica de rozmarin
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Copanele in bacon crud:

Punem sarea mare cu piperul boabe,rozmarinul si usturoiul in blender si le mixam impreuna pana piperul si rozmarnul s-au faramitat.

Spalam copanelele si le dam pielea jos,apoi cu un prosop de hartie le uscam.

Trecem copanelele prin amestecul obtinut din sare,piper,rozmarin si usturoi,apoi le infasuram in feliile de bacon.

Dupa ce le-am infasurat toate le inchidem cu o scobitoare si le punem intr-o tava unsa cu ulei de masline.

Punem tava in cuptor la 180° si dupa 15 minute punem peste copanele vinul si apa,apoi mai lasam in cuptor 40-50 de minute,pana baconul se rumeneste frumos,intorcand copanele  din cand in cand.

Daca lichidul din tava scade mult mai punem 1/2 pahar vin si 1/2 pahar apa.

Servim copanele cu garnitura preferata.

Eu am curatat  niste cartofi,i-am taiat si i-am amestecat cu amestec de sare ramas de la copanele,apoi i-am pus in cuptor 40 de minute circa.O minunatie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Copanele in bacon crud" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui pe pat de morcovi si pleurotus la cuptor