Copanele cu orez si legume de sezon

de Rocsi in Pui, 13 Iul 2011 | 3874 vizualizari

 

Daca tot avem acum atatea legume pe piata,imi place sa profit cat mai mult de ele si sa le folosesc mai in toate felurile de mancare pentru ca dau un gust deosebit!!

 

INGREDIENTE

  • 4 copanele de pui
  • 200 gr orez
  • 3 rosii
  • 1 morcov
  • 1-2 cepe verzi
  • jumatate de ardei rosu
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei
  • 2-3 cani supa de legume(daca nu aveti atunci folositi apa,eu am avut ca am fiert niste legume si era pacat sa o arunc)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Copanele cu orez si legume de sezon:

Copanelele le spalam bine cu apa calda  si incercam sa indepartam tot puful ce mai este pe ele.

rosiile le decojim si le taiem cubulete.

morcovul il radem de coaja apoi il maruntim.

ceapa o curatam,o spalam bine si o tocam marunt.

ardeiul rosu ii indepartam semintele,apoi il taiem patratele.

intr-o oala ,de vreo 4,5 litri,punem uleiul la incins.

punem copanelele si le lasam sa se rumeneasca cate 1 minut pe o parte,si 1 minut pe cealalta parte,cat sa iese sangele din ele.

punem 2 cani si jumatate de supa peste ele.

cand incepe sa fiarba adaugam si legumele taiate.

lasam la foc potrivit si acoperim cu un capac.

spalam orezul in 2,3 ape caldute.

dupa ce copanelele au fiert cam 15-20 de minute adaugam orezul.

lasam totul sa fiarba la foc potrivit,si invartim bine pentru a nu se prinde orezul ce fundul oalei.

daca mai este nevoie de supa (apa)mai adaugati,dar fierbinte ,pentru a nu stopa fierberea mancarii.

cand este aproape fiarta mancarea o condimentam cu sare si piper,dupa gust.

mai dam cateva clocote si inchidem ochiul aragazului.

deasupra presaram marar si patrunjel verde tocat.

acoperim putin oala cu capac,ca sa ia mancarea aroma de la verdeata.

apoi ne asezam pe o farfurie o portie si servim!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Copanele cu orez si legume de sezon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe marinate cu cartofi la cuptor si legume la gratar cu mujdei