Copanele cu orez si legume de sezon

de Rocsi in Pui, 13 Iul 2011 | 3777 vizualizari

 

Daca tot avem acum atatea legume pe piata,imi place sa profit cat mai mult de ele si sa le folosesc mai in toate felurile de mancare pentru ca dau un gust deosebit!!

 

INGREDIENTE

  • 4 copanele de pui
  • 200 gr orez
  • 3 rosii
  • 1 morcov
  • 1-2 cepe verzi
  • jumatate de ardei rosu
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei
  • 2-3 cani supa de legume(daca nu aveti atunci folositi apa,eu am avut ca am fiert niste legume si era pacat sa o arunc)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Copanele cu orez si legume de sezon:

Copanelele le spalam bine cu apa calda  si incercam sa indepartam tot puful ce mai este pe ele.

rosiile le decojim si le taiem cubulete.

morcovul il radem de coaja apoi il maruntim.

ceapa o curatam,o spalam bine si o tocam marunt.

ardeiul rosu ii indepartam semintele,apoi il taiem patratele.

intr-o oala ,de vreo 4,5 litri,punem uleiul la incins.

punem copanelele si le lasam sa se rumeneasca cate 1 minut pe o parte,si 1 minut pe cealalta parte,cat sa iese sangele din ele.

punem 2 cani si jumatate de supa peste ele.

cand incepe sa fiarba adaugam si legumele taiate.

lasam la foc potrivit si acoperim cu un capac.

spalam orezul in 2,3 ape caldute.

dupa ce copanelele au fiert cam 15-20 de minute adaugam orezul.

lasam totul sa fiarba la foc potrivit,si invartim bine pentru a nu se prinde orezul ce fundul oalei.

daca mai este nevoie de supa (apa)mai adaugati,dar fierbinte ,pentru a nu stopa fierberea mancarii.

cand este aproape fiarta mancarea o condimentam cu sare si piper,dupa gust.

mai dam cateva clocote si inchidem ochiul aragazului.

deasupra presaram marar si patrunjel verde tocat.

acoperim putin oala cu capac,ca sa ia mancarea aroma de la verdeata.

apoi ne asezam pe o farfurie o portie si servim!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Copanele cu orez si legume de sezon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de pui umpluta cu legume si carne tocata de porc