Este o toamna a deliciilor culinare si este pacat sa nu profitam de bogatiile acestui minunat anotimp.
In spatele fiecarei retete se afla un om si un gand bun!:)
Mod de preparare conopida pane:
Se desface o conopida in buchetele mici.Se spala,se fierbe in apa clocotita cu sare si se lasa la scurs. Separam ouale pentru pane.Amestecam cu o lingura de lemn galbenusurile cu sare si piper.Adaugam berea si faina ; forman un aluat cleios.Albusurile le batem bine cu un tel si le adaugam peste alutul de bere. Prin aceasta compozitie tavalim buchetelele de conopida si le prajim in baie de ulei pana se rumenesc. Le scoatem pe un servet de hartie.
Mod de preparare sos de branza:
Pe baie de aburi,amestecam galbenusurile de ou cu untul pana se lichefiaza,adaugand zeama de lamaie in portii mici.Amestecam continuu pana ce sosul se ingroasa.Adaugam branza rasa si amestecam din nou.Dam la o parte de pe foc si punem smantana si pasta de ardei.Terminam cu verdeata tocata foarte marunt. Daca branza este sarata nu mai adaugati sare !
Serviti conopida pane alaturi de acest sos cremos !
Special pentru cei dragi !
Pofta buna!