Astăzi vă prezentăm o rețeta senzațional de gustoasă de conopidă pane, în varianta de post. Iese crocantă, aromatizată, o bunătate pe care trebuie să o încercați și voi.
Pentru această Conopidă pane de post - Crocantă și delicioasă, sunt necesare următoarele ingrediente: conopidă, făină, bere, pesmet panko, pătrunjel, usturoi, roșii.
Cum se prepara Conopida pane de post - Crocantă și delicioasă:
Desfă conopida în buchețele mici. Toacă fin pătrunjelul.
Într-un bol, pune făina, sare, piper, praf de usturoi și amestecă ușor. Toarnă apoi treptat berea, amestecând continuu până obții un aluat omogen. Adaugă buchețelele de conopidă în această compoziție și tăvălește-le bine ca să se îmbrace în aluat.
Într-un bol, pune pesmetul și amestecă-l cu pătrunjelul tocat.
Pune la încins o tigaie cu ulei.
Tăvălește fiecare buchețel de conopidă prin amestecul de pesmet, apoi pune-le pe toate la prăjit în uleiul încins.
Rumenește-le bine pe fiecare parte, apoi scoate-le pe o farfurie tapetată cu hârtie de masă pentru a absorbi excesul de ulei.
Pentru a pregăti sosul, ai nevoie de o cană înaltă și de un blender vertical.
Pune cățeii de usturoi în cană, adaugă un praf de sare și ulei de măsline. Pasează bine cu ajutorul blenderului, apoi adaugă roșiile și pasează din nou până obții un sos fin.
Servește conopida crocantă cu sosul de usturoi și bucură-te de o gustare senzațional de gustoasă.
Încearcă și rețeta de Steak de conopidă cu sos chimichurri sau varianta delicioasă de Conopidă cu iaurt grecesc.
Îți recomandăm și rețeta de Supă crema de conopidă, o mâncare cremoasă și plină de gust.