Este un deliciu , cel putin mie imi place tare mult . Perfecta si ca aperitiv dar si ca fel principal .
Acu conopida este pe toate tarabele si de ce sa nu profitam la maxim de ea.
Conopida o desfacem buchetele si o tinem in apa rece , ca sa iasa eventuali chiriasiJ.
O punem la fiert in apa cu sare si o lasam sa fiarba pana cand intra furculita usor in ea .
O scurgem si o lasam sa se raceasca.
Intre timp intr-un castron batem ouale cu putina sare , si faina .
Punem tigaia la incalzit si punem in ea ulei .
Fiecare buchetel de conopida il dam prin amestecul de ou si faina si il punem in tigaie la prajit .
Il lasam sa se rumeneasca pe-o parte si il intoarcem apoi pe cealalata parte . Mai mult de 2-3 minute nu ar trebui sa stea pe o parte.
Scoatem bucatile pe un servetel de hartie , pentru a se scurge surplusul de ulei.
Pofta buna .