Aperitive cu creveti

de silvi0ara in Aperitive / Garnituri, 16 Feb 2011 | 9592 vizualizari

 

INGREDIENTE

 

Pentru crema de branza:

  • 200 gr smantana       
  • 200 gr crema mascarpone
  • 300 ml iaurt mai gras  
  • 2 fire ceapa verde       
  • 1 legatura marar proaspat
  • un varf de cutit boia dulce
  • sare si piper
  • 100 gr somon afumat           
  • 300 gr creveti
  • 1 lingurita unt
  • 1 pachet aluat de foietaj
  • 1 ou pentru uns

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitive cu creveti:

 

Prgatim crema de branza mai intai.
Se amesteca iaurtul cu smantana si crema mascarpone intr-un vas pana se omogenizeaza bine,apoi se pune compozitia intr-un tifon sau o plasa deasa,se leaga  cu o sfoara si se lasa la scurs pana a doua zi.Se desface tifonul, iar crema astfel obtinuta se  amesteca cu mararul,ceapa verde tocata foarte fin,coaja de lamaie ,boiaua si feliile de somon taiate cubulete si condimentam cu sare si piper.

O lasam la frigider sa se intareasca putin.

Intre timp pregatim foitajul. Aluatul de foietaj se lasa la decongelat in frigider.Este de preferat sa il folosim cand este mai rece sa il putem taia dupa forma dorita.

Se intinde foaie de aluat si cu o forma rotunda decupam cerculete in numar egal.Jumatate din ele se decupeaza in mijloc cu o alta forma rotunda, dar mai mica. Cercurile intregi le  aseazam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le ungem ung cu ou batut, iar deasupra se aseaza cate un cerc decupat. Le ungem si pe ele  cu ou.

Se da tava la cuptor in jur de 20 minute, pana se umfla si se rumenesc. Se scot si se lasa la racit. Crema se spriteaza in vol-au-vent-urile racite. Se pastreaza la rece pana in momentul servirii.

Apoi pregatim crevetii,care se inabusa in unt cu usturoi 3-4 minute.

Chiar inainte de servire se adauga cate un crevete si ornam cu o feliuta de castravete verde,sau dupa preferinta fiecaruia.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive cu creveti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

silvi0ara 1

16.02.2011, 23:13

Aziz,dublu pentru tine.

silvi0ara 1

16.02.2011, 23:14

Fetele,fac pentru toata lumea.

Rahela Velicu 1

25.06.2021, 23:09

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mozzarella in caleasca