O rețetă foarte ușoară, indicată chiar și pentru incepatoare în ale bucătăriei care vor să-și uimească prietenii. Este o mâncare fină, în care conopida și usturoiul se întâlnesc la fix cu cascavalul si smantana...
Conopida se curata de cotoare si frunze, se desface in buchetele ,se spala si se tine în apa rece cu sare, dupa care se fierbe.
Dupa ce s-a fiert, rasturnam apa si din ouale batute, usturoiul taiat matunt, 150 g cascaval ras, smantana si mararul verde tocat, facem un sos.Il asezonam dupa gust.
Ungem o forma termorezistenta cu unt(ulei) si o presaram cu pesmet.
Conopida se aseaza in vasul uns si peste ea rasturnam sosul format.
Deasupra radem cascaval si dam la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C pentru 40 de minute pina cand prinde o crusta aramie deasupra.
Portionam conopida si se poate servi.
Pofta mare !