Conopida cu maioneza si patrunjel

de Valclaudia in Salate, 3 Oct 2015 | 4441 vizualizari

 

foarte potrivita pentru cina sau pentru micul dejun :)

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida de cca 350 gr.
  • maioneza de casa preparata din: 1 galbenus crud, galbenusul de la un ou fiert,1 lingura mustar iute,sare si piper macinat dupa gust, ulei de floarea soarelui cca 150 ml
  • 1 legatura patrunjel verde proaspat tocat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida cu maioneza si patrunjel:

Spalam conopida sub jet de apa rece, apoi o punem la fiert in apa cu sare.

Lasam sa fiarba la foc potrivit pana patrunde usor furculita in ea.

Intre timp preparam maioneza: zdrobim cu o furculita galbenusul de la oul fiert, adaugam galbenusul crud, apoi amestecam cu lingura de lemn in timp ce incorporam in fir subtire uleiul de floarea soarelui. Adaugam sare si piper dupa gust iar la final 1 lingura mustar iute.

Conopida se lasa la scurs si la racit, apoi se toaca marunt si se amesteca cu maioneza si la final adaugam 1 legatura de patrunjel verde proaspat tocat.

Se serveste unsa pe felii de paine prajita, daca va place mai picanta se adauga rondele subtiri de ardei iute ... un deliciu!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu maioneza si patrunjel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Poienita cu ciuperci