Vă e dor de mare? Cu aceasta reteta, orice copilas va deveni...bucataras.
Se pune laptele la fiert, se adaugă zahărul, iar când clocoteşte, se toarnă în ploaie grişul,se dă focul la mic, amestecînd continuu pentru a nu se crea cocoloase. Se lasă pe foc 15 minute. La sfârşit, se adaugă in compoziţie untul si coaja de lamaie.Trebuie sa va iasa o compozitie mai consistenta (va vor spune copilasii, ei stiu de la nisip si apa). Formele de nisip se spală bine, se şterg şi se ung cu unt. Noi am avut ratusca, calut de mare, crabi, peste, steluta, broasca testoasa. Cu o lingura se umplu formele cu laptele cu gris si se nivelează.Se lasă compoziţia să se aşeze în forme şi apoi se răstoarnă, cu grijă, pe farfurie. Se poate orna, după preferinţă, cu ciocolată, bomboane, jeleuri, fructe.