Desert inghetata de ciocolata

de Rahela Velicu in Dulciuri, 24 Iun 2021 | 4011 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie de lapte condensat indulcit ( 400 ml)
  • 250 ml frisca lichida
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 2 linguri cu varf cu cacao
  • optional: piscoturi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inghetata de ciocolata:

Mixam frisca lichida pana cand devine o spuma densa, lucioasa si ferma.

Adaugam laptele condensat si mai mixam 1 minut.

Ciocolata o topim cu 2-3 linguri de lapte. O amestecam cu cacao si o lasam 2-3 minute la racorit apoi o turnam compozitiei de frisca. Mai mixam 1 minut. Rezulta o crema delicioasa. Gustati numai. Se poate folosi aceasta crema si la prajituri.

Tapetam o caserola cu piscoturi apoi turnam compozitia de ingheteta.

Din aceasta compozitie ies aproximativ 2 caserole medii de ingheteta. Dam inghetata la congelator pentru minim 5-6 ore sau peste noapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]