Da, ştiu, o denumire ciudată şi complicată. Aşa scria pe ambalaj, după cum puteţi observa.
De fapt, sunt nişte paste scoici gigant, ideale pentru a fi umplute.
Eu le-am umplut cu sos de carne, iar deasupra am pus un amestec de smântână, caşcaval şi mozzarella.
Dar cum am fiert toate pastele, au fost prea multe aşa că cele ce au rămas le-am combinat cu brânzeturi şi sos béchamel.
Sosul de carne:
Topping:
Pastele le-am fiert în apa cu sare, aproximativ 10 minute.
Pe pachet scria ca se fierb 18 minute, dare u am vrut sa le fierb doar de jumatate, pentru ca se vor mai gati la cuptor.
Le-am scurs de apa si am pus putin ulei pe ele ca sa nu se lipeasca.
Am pregatit sosul.
Am taiat ceapa marunt si am razuit morcovul, apoi le-am calit cu putin ulei pâna ce ceapa a devenit sticloasa.
Am pus sare, piper, boia, apoi am pus si carnea.
Dupa ce s-a prajit putin si carnea, am pus apa cât sa acopere carnea, si am lasat sa fiarba.
Dupa 15 minute am pus si usturoiul si sucul de rosii.Am mai lasat sa fiarba 15 minute. Am pus busuiocul tocat.
Am umplut pastele cu sosul de carne si le-am asezat într-o tava.
Am amestecat smântâna cu cascavalul ras si mozzarella, am pus piper, nucsoara si apoi am pus totul deasupra pastelor.
Am pus tava la cuptor la 150 de grade pentru jumatate de ora sau pâna ce pastele sunt bine facute.
Se servesc calde.