Conchiglioni umpluti(e) cu carne

de diaconta in Paste, 22 Mai 2016 | 4359 vizualizari

 

Da, ştiu, o denumire ciudată şi complicată. Aşa scria pe ambalaj, după cum puteţi observa.
De fapt, sunt nişte paste scoici gigant, ideale pentru a fi umplute.
Eu le-am umplut cu sos de carne, iar deasupra am pus un amestec de smântână, caşcaval şi mozzarella.
Dar cum am fiert toate pastele, au fost prea multe aşa că cele ce au rămas le-am combinat cu brânzeturi şi sos béchamel.

 

INGREDIENTE

  • 300 g paste conchiglioni gigant

Sosul de carne:

  • 500 g carne tocata de porc(puteti folosi ce fel de carne doriţi)
  • 2 buc ceapa uscata
  • Un morcov
  • Puţin ulei
  • Sare,piper,boia de ardei
  • 200 ml suc de rosii
  • 2 căţei de usturoi
  • Busuioc proaspat

Topping:

  • 3 linguri smântâna
  • 150 g cascaval
  • 200 g mozzarella Piper Nucşoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conchiglioni umpluti(e) cu carne:

Pastele le-am fiert în apa cu sare, aproximativ 10 minute.

Pe pachet scria ca se fierb 18 minute, dare u am vrut sa le fierb doar de jumatate, pentru ca se vor mai gati la cuptor.

Le-am  scurs de apa si am pus putin ulei pe ele ca sa nu se lipeasca.

Am pregatit sosul.

Am taiat ceapa marunt si am razuit morcovul, apoi le-am calit cu putin ulei pâna ce ceapa a devenit sticloasa.

Am pus sare, piper, boia, apoi am pus si carnea.

Dupa ce s-a prajit putin si carnea, am pus apa cât sa acopere carnea, si am lasat sa fiarba.

Dupa 15 minute am pus si usturoiul si sucul de rosii.Am mai lasat sa fiarba 15 minute. Am pus busuiocul tocat.

Am umplut pastele cu sosul de carne si le-am asezat într-o tava.

Am  amestecat smântâna cu cascavalul ras si mozzarella, am pus piper, nucsoara si apoi am pus totul deasupra pastelor.

Am pus tava la cuptor la 150 de grade pentru jumatate de ora sau pâna ce  pastele sunt bine facute.

 

Se servesc calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conchiglioni umpluti(e) cu carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Rocsi 1

23.05.2016, 20:59

Super, super faine! Imi plac mult de tot!

Merisor 1

24.05.2016, 07:23

Yummy, ce bunatate!

Panacris 1

08.10.2016, 08:33

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste spirale cu sos de carne si tomate