Compot de caise

de Julie in Sirop / Compot, 8 Aug 2010 | 8059 vizualizari

 

reteta usor de preparat de compot

 

INGREDIENTE

  • Pentru compot avem nevoie de:
  • caise mai tari, nu foarte coapte
  • zahar - cate 4 linguri pentru fiecare borcan.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de caise:

Caisele se spala si se pun in borcanele spalate si sterilizate in cuptor
sau prin fierbere in apa.

In fiecare borcan se pun cate 4 linguri cu zahar, apoi se umplu cu apa.
Se aseaza capacele si se scutura borcanele pentru a se dizolva putin zaharul.
Zaharul ramas se va dizolva la fiert.

Se pun borcanele in cuptorul aragazului,pe gratar. Dedesupt se pune o tava cu apa. Se lasa compotul la foc potrivit timp de 30 minute.
Borcanele se lasa sa se raceasca in cuptor apoi sunt gata de depozitat in camara.

Dupa aceeasi metoda preparam si compotul de piersici sau nectarine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Julie 1

08.08.2010, 21:45

Rocsi, merci! Laly, va servesc pe toate cu drag! Doar pentru voi l-am facut,nu?! Camara se poate umple iar! Mai sunt atatea fructe care inca nu s-au copt!

mena29 1

09.08.2010, 10:52

Un borcan e pentru mine?

Julie 1

09.08.2010, 15:40

Normal! Mena!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigărui kebab cu lipii - Rețeta ingenioasă, plină de savoare

ieri la 10:06

Chec cu portocale - Deliciul aromat care te va cuceri

pe 11.11 la 11:02

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.11 la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]