Din nou o reteta pe care am probat-o a Laurei Adamache...pe care o admir foarte tare...o painica absolut delicioasa si atat de aromata, unde mai pui ca e si foarte decorativa!
In vasul de paine cernem faina si punem drojdia adaugam apoi uleiul si apa, zaharul si uleiul de masline.
Framantam un aluat mai tare si compact sa-l putem modela.
Il lasam acoperit 30 de minute pana devine pufos si-l putem lucra usor.
Il rasturnam pe masa infainata il facem sul si-l taiem apoi in 6 bucati egale.
Il taiem.
Intindem bucatile in forma de sul( snur).
Prindem capetele unele peste altele si-l intindem in forma de raza.
urmam trei miscari:
1.Snurul din dreapta il aducem in partea stanga
2.Snurul din stanga il aducem in partea dreapta
3.Facem un spatiu intre cele 4 snurulete si aducem snurul din stanga in centru dupa care aducem un alt snurulet din dreapta in stanga
Acum aducem snurul din dreapta sus in centru dupa care aducem un alt snur din stanga in dreapta.
Si tot asa pana terminam de impletit.
Capetele de jos le inchidem ca pe cele de sus adica le presam unule peste altele
Lasam la crescut in tava o ora.
Ungem apoi cu ulei apoi presaram rozamrin uscat sau proaspat.
Incalzim cuptorul intai la 220 grade unde bagam painica pentru zece minute si apoi la 200 grade inca 20 maxim 25 de minute.
O painica cu coaja crocanta si fff foarte aromata....