Coconut cheesecake

de cristinne in Torturi, 26 Mar 2011 | 10144 vizualizari

 

Suntem mari fani cocos, asa ca acest desert este cel mai bun desert cu nuca de cocos pe care l-am mancat in ultima decada, cel mai pufos, cel mai savuros!

 

INGREDIENTE

  • 200 ml de smantana dulce pentru frisca ;
  • 500 gr crema dulce de branza (mascarpone)
  • 1 pachet de biscuiti petit beurre (140gr)
  • 1 cana nuca de cocos (proaspata, razuita si prajita usor sau cumparata- fulgi mai mari);
  • 1 ciocolata amaruie (100gr);
  • 150gr zahar brun ;
  • 1 zahar vanilat
  • 75 gr unt;
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coconut cheesecake:

Se face un blat din biscuiti sfarmati si amestecati cu unt topit. Se pune in forma de tarta si se da la cuptor (pt cine vrea mai crocant) pt 10minute. Se scoate si se lasa la racit. Se bate frisca lichida . Se bate separat zaharul vanilat cu zaharul brun (eu l-am rasnitat (pudra) ca sa se topeasca mai repede, asa fac la toate prajiturile) cu branza mascarpone. Se adauga apoi si cana de fulgi de cocos si frisca. Se obtine un amestec destul de consistent si pufos. Daca vi se pare foarte greu de modelat si cam tare,desi nu va fi cazul, dar depinde de gustul fiecaruia, se adauga optional daca aveti in casa si cateva linguri de lichior de cocos, sau un strop de suc de portocale fresh. Se aseaza in forma de tarta tot mixul si se niveleaza . Deasupra am adaugat ciocolata topita cu un pic de unt si am presarat o mana de fulgi de cocos. Se da la rece cateva ore si abia dupa, se scoate inelul detasabil de la forma. Este incredibil de buna! Seamana cu ciocolatica din comert Bounty numai ca e de 10 ori mai buna (pt ca e mai putin dulce, mai pufoasa si mai usoara)

Daca ti-a placut reteta noastra "Coconut cheesecake" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

ieri la 10:33

Mic dejun buzunar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 30.06 la 15:08

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu fistic, crema de vanilie si topping de caramel