Suntem mari fani cocos, asa ca acest desert este cel mai bun desert cu nuca de cocos pe care l-am mancat in ultima decada, cel mai pufos, cel mai savuros!
Se face un blat din biscuiti sfarmati si amestecati cu unt topit. Se pune in forma de tarta si se da la cuptor (pt cine vrea mai crocant) pt 10minute. Se scoate si se lasa la racit. Se bate frisca lichida . Se bate separat zaharul vanilat cu zaharul brun (eu l-am rasnitat (pudra) ca sa se topeasca mai repede, asa fac la toate prajiturile) cu branza mascarpone. Se adauga apoi si cana de fulgi de cocos si frisca. Se obtine un amestec destul de consistent si pufos. Daca vi se pare foarte greu de modelat si cam tare,desi nu va fi cazul, dar depinde de gustul fiecaruia, se adauga optional daca aveti in casa si cateva linguri de lichior de cocos, sau un strop de suc de portocale fresh. Se aseaza in forma de tarta tot mixul si se niveleaza . Deasupra am adaugat ciocolata topita cu un pic de unt si am presarat o mana de fulgi de cocos. Se da la rece cateva ore si abia dupa, se scoate inelul detasabil de la forma. Este incredibil de buna! Seamana cu ciocolatica din comert Bounty numai ca e de 10 ori mai buna (pt ca e mai putin dulce, mai pufoasa si mai usoara)