Desert tort racoros de vara

de mirela0911 in Torturi, 3 Iun 2018 | 6511 vizualizari

 

Un tort potrivit pentru vremea calda de afara, un tort in care se imbina racoarea iaurtului cu fructele de sezon, imbracat in frisca pufoasa si aromata. Ce poate fi mai bun pentru "picnicul bucatarasilor"?

 

INGREDIENTE

Pt. blat:
  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 6 lg zahar
  • 3 lg apa rece
  • 3 g ulei
  • 12 lg faina
  • 1/2 plic praf de copt
Pt. insiropat:
  • 300 ml apa
  • 3 lg zahar
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie bio
Pt. umplutura:
  • 400 g iaurt grecesc
  • 400 ml smantana pt. frisca
  • 1 plic gelatina
  • 200 g cirese
  • 100 g zahar pudra vanilat
Pt. decor:
  • 600 ml smantana pt frisca
  • 2-3 lg zahar pudra vanilat
  • capsuni, cirese, kiwi
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort racoros de vara:

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza in continuare pana se obtine o spuma tare. Se adauga apa si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste spuma. Se incorporeaza. Faina amestecata cu praful de copt se incorporeaza in spuma in 2 reprize, cu miscari lente de jos in sus.

Se toarna blatul in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pt cca 35-40 de minute. Se face testul cu scobitoarea.

Se lasa la racit (ideal peste noapte) si se taie in doua pe orizontala.

Siropul: Intr-un ibric se pune apa la fiert impreuna cu zaharul. Se lasa sa dea 2-3 clocote apoi se lasa la racit. Se adauga coaja rasa de lamaie.

Umplutura: Se amesteca iaurtul cu zaharul pudra vanilat. Separat se bate smantana pt frisca pana devine ferma. Ciresele se spala, se indeparteaza coditele si se scot samburii. Gelatina se pune la hidratat conform instructiunilor de pe plic apoi se incalzeste usor pana se topesc granulele.

Se amesteca smantana cu iaurtul apoi se toarna gelatina. Se omogenizeaza dupa care se adauga ciresele. Se amesteca totul bine.

Asamblare tort: Pe un platou se pune primul blat. In jurul lui se pune inelul de la forma de tort. Se insiropeaza blatul apoi se toarna crema de iaurt cu cirese. Se niveleaza apoi se asaza deasupra celalalt blat. Se insiropeaza si se da la rece pentru cateva ore sau chiar peste noapte. Trebuie sa se intareasca crema.

A doua zi se scoate tortul de la frigider, se indeparteaza inelul dupa care se imbraca in frisca batuta cu zahar pudra vanilat si se orneaza cu fructe dupa imaginatie. Se da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Ciresele pot fi inlocuite cu orice alte fructe de sezon.

2

Diametrul tavii folosite este de 26 cm.

3

Ideal ar fi sa se scoata samburii cu aparatul special pentru a ramane ciresele intregi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort racoros de vara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Ancutsa 1

04.06.2018, 14:54

Frumos, vesel si aromat, mi-a placut mult!

mirela0911 1

05.06.2018, 11:58

Va multumesc pentru aprecieri!

dantes 1

06.06.2018, 11:51

Delicios!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
TORT ALB CU BANANE