O mancare pe care o am in vedere de foarte mult timp si cum am vrut sa fie o reusita, am luat o reteta de la draga mea prietena Claudia Baban, o mare specialista in coaste asa cum o stie toata lumea pe site-ul Bucataras. Am intervenit cu mici, mici modificari dar esentialul a ramas si am facut niste coaste perfecte, iar sotul meu a zis ca a fost cea mai buna mancare de anul acesta :)) . E bine de stiut ca el adora coastele si carnea de porc in general :)
Intr-un bol amestecam toate ingredientele pentru marinat, ceapa, usturoiul si cimbrul tocandu-le mai intai marunt.
Punem coastele intr-o punga de friptura peste carne turnam amestecul de mai sus si inchidem punga la gura. Asezam punga intr-o tava si lasam la rece 3-4 ore sau chiar si peste noapte. Eu le-am lasat cam 4 ore.
Scoatem tava din frigider, cu o furculita sau cu ceva ascutit intepam punga deasupra din loc in loc si dam tava la cuptor la 190 de grade timp de 45 de minute. Scoatem din cuptor si indepartam cu grija punga sa nu ne ardem de la aburii fierbinti.
Intr-un bol amestecam ingredientele pt sos si cu jumatate din cantitate ungem prima parte a coastelor si presaram seminte de susan.
Dam la cuptor 15 minute, apoi scoatem din cuptor, intoarcem carnea de pe o parte pe alta si ungem si cealalta parte cu sosul dulce peste care presaram seminte de susan. Si dam iar 15 minute la cuptor.
Scoatem din cuptor, portionam si servim cu piure de cartofi peste care punem sosul demential lasat de la carne.
1
Puteti adauga alte verdeturi din cele care va plac si merg cu carnea de porc
2
Puteti lasa bucata de carne asa intreaga sau puteti portiona inca de la inceput