Coaste de miel in sos alb de vin

de ralu_ca in Oaie, 20 Apr 2014 | 4716 vizualizari

 

o bunatate !!!

 

INGREDIENTE

  • 2 buc coasta de miel
  • 2 lgt ierburi provance
  • 1 lgt salvie
  • 1 lgt boia dulce
  • 1/2 lgt piper alb macinat
  • piper verde boabe
  • piper negru boabe
  • 2 lg miere albine
  • 2 leg de usturoi
  • 500 ml vin alb
  • 4-5 lg ulei din samburi de strugure
  • sare
  • 1 lingura amidon
  • Garnitura:
  • 7-8 cartofi
  • 1 lingura boia dulce
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coaste de miel in sos alb de vin:

Am facut un amestec din ierburile de provence, salvie, boiaua de ardei dulce, piperul alb macinat si sare cu care am condimentat bine coastele de miel care au fost in prealabil spalate si uscate cu un prosop de bucatarie. 50 ml de vin am amestecat cu putina miere si se ung dupa ce au fost condimentate, iar la final adaugam peste ele piperul negru si verde
Astfel pregatite coastele se tin la frigider timp de 2 ore, dupa care se aseaza intr-o forma de ceramica in care am pus uleiul, vinul amestecat cu mierea si 200 ml apa, usturoiul si o introducem la cuptor pentru 30 min.
Intre timp am pregatit garnitura. Cartofii curatati de coaja i-am pus la fiert in apa cu sare. Cand au fiert pe jumatate ii scurgem si ii condimentam cu boia de ardei dulce.
Dupa ce coastele au stat la cuptor 30 min, am asezat cartofii pe langa ele, acoperim cu folie de aluminiu si se mai tine pana ce cartofii sunt bine patrunsi. Daca mai e nevoie se mai adauga un pic de vin amestecat cu apa, iar la final se inlatura folia pentru a se rumeni. Se scot din tava si in jiul format se adauga o lingurita de amidon dizolvat in putina apa rece. Sosul se strecoara si daca e nevoie se degreseaza.
Coastele se servesc pe platou insotite de cartofi si sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste de miel in sos alb de vin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel