o bunatate !!!
Am facut un amestec din ierburile de provence, salvie, boiaua de ardei dulce, piperul alb macinat si sare cu care am condimentat bine coastele de miel care au fost in prealabil spalate si uscate cu un prosop de bucatarie. 50 ml de vin am amestecat cu putina miere si se ung dupa ce au fost condimentate, iar la final adaugam peste ele piperul negru si verde
Astfel pregatite coastele se tin la frigider timp de 2 ore, dupa care se aseaza intr-o forma de ceramica in care am pus uleiul, vinul amestecat cu mierea si 200 ml apa, usturoiul si o introducem la cuptor pentru 30 min.
Intre timp am pregatit garnitura. Cartofii curatati de coaja i-am pus la fiert in apa cu sare. Cand au fiert pe jumatate ii scurgem si ii condimentam cu boia de ardei dulce.
Dupa ce coastele au stat la cuptor 30 min, am asezat cartofii pe langa ele, acoperim cu folie de aluminiu si se mai tine pana ce cartofii sunt bine patrunsi. Daca mai e nevoie se mai adauga un pic de vin amestecat cu apa, iar la final se inlatura folia pentru a se rumeni. Se scot din tava si in jiul format se adauga o lingurita de amidon dizolvat in putina apa rece. Sosul se strecoara si daca e nevoie se degreseaza.
Coastele se servesc pe platou insotite de cartofi si sos.