Aperitiv tarta cu branza, carnati si ciuperci

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 12 Mai 2019 | 3877 vizualizari

 

Un mic dejun sau chiar o cina consistenta, gustoasa, servita in familie, atunci cand vrei sa mai schimbi putin meniul.
"Retete pentru mese in familie"

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 350 g faina
  • 1/2 lgt sare
  • 1 lgt praf de copt
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • 3 lg smantana
  • 2-3 lg apa rece

Pt. umplutura:

  • 500 g branza framantata
  • 2-3 lg iaurt grecesc (depinde de branza)
  • 1 ou
  • sare, piper dupa gust
  • 2 buc carnati
  • 3 fire de ceapa verde
  • 2 lg ulei de floarea soarelui
  • 4 buc ciuperci champignon brune
  • 7 rosii cherry
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu branza, carnati si ciuperci:

Aluatul: Intr-un bol se cerne faina, se adauga sarea si praful de copt. Se pune untul taiat in bucatele mici si se framanta intre degete pana se obtine un aluat nisipos. Se adauga smantana, oul batut si se framanta un aluat omogen. Daca este nevoie se adauga 2-3 lg apa rece. Se lasa deoparte aluatul pana se pregateste umplutura.

Umplutura: Se pune intr-un bol branza, oul si iaurtul. Se omogenizeaza compozitia.

Ciupercile se spala si se taie felii. Ceapa se curata, se spala si se taie rondele. Carnatii se taie in rondele potrivite. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins. Se pun carnatii si se lasa sa se rumeneasca usor. Jumatate din ciuperci se pun peste carnati si se calesc impreuna 2-3 minute. Se toarna peste branza impreuna cu ceapa taiata rondele. Se amesteca totul pana se omogenizeaza. Se adauga sare si piper dupa gust.

Aluatul se intinde in forma rotunda, de dimensiunea formei de tarta in care se va coace aceasta, putin mai mare. Se taie pe margine surplusul de aluat. Se asaza aluatul in forma, imbracand si peretii si se inteapa cu o furculita din loc in loc. Se toarna compozitia de branza si se niveleaza. Deasupra, pe margine se asaza ca o bordura, restul de aluat. Feliile de ciuperci se asaza peste umplutura, la fel si rosiile cherry taiate in jumatate.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 35-40 de minute, pana se rumeneste frumos tarta. Se poate servi atat calda cat si rece.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Umplutura poate varia, in functie de gusturile fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu branza, carnati si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Aperitive rulouri cu ciuperci si ardei