un amestec de arome foarte interesant
aluat de clatite;:
umplutura de clatite:
budinca de ciocolata :
caramel:
sos de ciocolata:
Mai intai se fac clatitele si se coc mai grosute ca de obicei...eu am facut 7 clatite, dar mergeau si mai multe. Nici prea groase sa nu fie ca nu le mai puteti rula.
Se pregateste crema, amestecand toate ingredientele. Se pune si amidon fiindca iese mai subtire, si sa se lege bine astfel la cuptor.
Se face apoi caramelul in cratita in care urmeaza sa fie puse clatitele astfel: se caramelizeaza bine zaharul si se stinge cu apa apoi se pune si untul si se amesteca bine pana la omogenizarea completa. Se ia cate o clatita , se unge din belsug cu crema , se ruleaza si se asaza in cratita, tava. Eu am folosit o forma rotunda, ca vroiam sa le fac sub forma de cochilie de melc. Asa ca se pun clatitele rulate una dupa cealalata, formandu-se cochilia, dar sa nu fie foarte ingramadite.
Se amesteca praful de budinca cu laptele, am lasat doar 300 ml de lapte ca sa se inchege mai bine, 500 era prea mult. Se toarna peste clatite si se mai asaza cu lingura clatitele astfe incat budinca sa patrunda si printre ele. Cred ca era mai bine daca faceam doua budinci, sa fie mai multa, asa nu mi-a acoperit bine clatitele. Aici fiecare cum crede.
Se baga tava cu clatite la cuptorul incins la 180 g pana se leaga bine budinca, eu le-am tinut o ora. Am lasat in tava sa se raceasca si am rasturnat budinca pe un platou.
Am facut sosul de ciocolata topind la microunde toate ingredientele, mai putin romul, care l-am amestecat dupa.
Budinca se taie bucati...cam 10 buc ies...si se serveste garnisita cu sos( se poate si fara) . Optional se poate adauga si frisca la servire...aveam si eu de gand in prima faza, dar am renuntat.
Pofta buna!