Pentru ca am vazut atatea clatite minunate cu ocazia Festivalului Clatitelor si pentru ca mi s-a facut pofta enorma de ele si pentru ca mai aveam cateva pere varatice la tara am zis sa incerc si eu ceva nou pentru mine, si anume clatite cu pere varatice in compozitie. Pe unele le-am servit cu miere, iar pe altele cu dulceata de gutui facuta de Merisor, care, apropo, a fost dementiala.
Se bat ouale cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul. Se amesteca putin, dupa care se adauga uleiul, laptele, esenta si faina si se omogenzeaza. La final se incorporeaza perele curatate de coaja si seminte, spalate si date pe razatoare.
Se pune o tigaie ceramica (nu mai este nevoie de ungere) la foc, se lasa sa se incalzeasca si se toarna un polonic din aluatul obtinut. Se asteapta sa se coaca, dupa care se intoarce pe partea cealalta. Dupa ce s-a copt si pe aceasta parte, se pune clatita pe o farfurie. Se continua tot asa pana cand se termina aluatul.
Clatitele se pot servi simple sau umplute cu miere, dulceata, gem, branza dulce etc.
Pofta mare!