Reteta aceasta o stiu de f. multi ani. E de pe vremea cand la t.v. avea emisiune maestrul Petrisor.El a prezentat-o ca si gogosi a la Petrisor, dar sunt ca si clatitele cu mere.
Se bat ouale, se amesteca cu faina, cu zaharul vanilat, cu 50 gr. unt, pana se incorporeaza bine, apoi se adauga sare,laptele pus treptat, amestecand mereu pentru a nu se forma cocoloase
Cand am terminat de preparat aluatul, adaugam merele, pe care intre timp le-am curatat de coaja, cotoarele, dupa care le-am taiat cubulete sau le-am razuit. Se infierbanta bine tigaia, se toarna ulei mai mult si cu o lingura luam din compozitie si punem la prajit . Se prajesc pe ambele parti pana devin crocante. Cele in care am folosit merele cubulete au iesit mai grosute un pic, pe cand la clatitutele cu mere razuite au fost mai subtirele
Cand sunt gata , le asezam pe un servetel pentru a se scurge plusul de ulei. Iar dupa ce se racesc un pic , se servesc pudrate cu zahar.