Am vrut sa testez tigaia de la Pyramis pe care am castigat-o la concursul organizat de bucatar maniac, "Sarbatori in oale noi", unde am avut norocul sa iau premiul I. Concluzia: e chiar buna tigaia asta! Oricum, la 180 ron, cat costa pe site-ul celor de la Pyramis, trebuia sa fie pe masura pretului calitatea, nu? E tare draguta si la aspect.
Clatitele au iesit foarte bune!
Se pune intr-un vas laptele. Se adauga zaharul, laptele condensat si vanilia, apoi se amesteca bine cu telul de mamaliga.
Se adauga treptat faina, pana compozitia se ingroasa, ramanand totusi suficient de moale, incat sa curga. Luam cate un polonic o data si il punem la copt in tigaie teflonata, la foc iute, miscand tigaia, asa incat sa curga compozitia uniform pana pe margini. Cand e coapta clatita, o luam de marigine si o rasucim invers, sa se coaca si pe cealalata parte.
Atentie! Se coc foarte repede!
1
Nu e nevoie deloc de ulei, daca coaceti in tigaie teflonata. Daca nu aveti, coaceti in tigaie normala, dar stropiti clatita cu ulei, cu ajutorul unei furculite, dupa ce ati pus-o in tigaie.