Yammiiiiiiiii! Am visat clatite cu ochii deschisi in fiecare zi saptamana asta. Dar am vrut sa fac ceva mai .... altfel decat de obicei. A iesit o combinatie exact asa cum am visat! :x Pentru clatite m-am inspirat de la Gaby si Miha, iar pentru crema de la Dana Retetegg.
Pentru clatite:
Pentru crema caramel:
Pentru ornat:
Pregatim prima data aluatul de clatite: se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Cand zaharul s-a topit se adauga iaurtul si laptele si se amesteca bine. Separat amestecam faina cu cacaua, praful de copt si sarea. Se toarna ingredientele umede peste cele uscate si se amesteca bine pana la omogenizare, apoi se da aluatul la frigider pentru 30 de minute.
In timp ce aluatul de clatite sta la frigider pregatim crema: intr-o cratita cu fund dublu se pune zaharul la topit amestecand din cand in cand. Cand e topit se adauga untul moale si se amesteca bine. Separat se amesteca amidonul cu cateva linguri de lapte, iar dupa ce se omogenizeaza se toarna peste restul de lapte. Amestecul de amidon cu lapte il turnam in cratita peste zahar amestecand mereu cu un tel. Cand crema incepe sa se ingroase ca o budinca o luam de pe foc, adaugam zaharul vanilat si o lasam la racit acoperita cu o folie alimentara.
Se coc clatitele intr-o tigaie teflonata unsa cu foarte putin ulei. Se pune cate un polonic din aluatul de clatite in tigaia incinsa, se intinde bine si se coace pana se rumeneste putin pe ambele parti.
Am umplut clatitele cu crema caramel, se pot fie rula sau impaturi in patru. Pentru ornat, am topit ciocolata cu laptele si untul si le-am amestecat bine, dupa care am ornat clatitele. Nu este obligatoriu sa faceti asta, clatitele sunt destul de dulci si asa.
Pofta buna!
1
am folosit ca unitate de masura o cana de 200 ml
2
puteti inlocui laptele cu inca o cana de iaurt, clatitele vor fi mai pufoase