Desert economic pentru toată familia!
Pui făina într-o oală, adaugi ouăle, zahărul vanilat şi sarea, apoi torni lapte sau apă minerală. Amesteci cu un tel până când se omogenizează conţinutul. Dozezi laptele / apa minerală astfel încât aluatul să fie de consistenţa smântânii lichide. Încingi o tigaie neadezivă şi ungi cu o bucată de cârpă curată / şerveţel de hârtie înmuiată în ulei. Torni câte un polonic mic din compoziţie, întinzi uniform înclinând un pic tigaia. Prăjeşti clătita timp de un minut, până când marginile devin crocante şi compoziţia se pătrunde. Întorci clătita cu ajutorul unul cuţit mai lat şi prăjeşti încă un minut. Dacă prima clătită este prea groasă, mai adaugi apă sau lapte pentru a o dilua. Apoi scoţi clătita pe o farfurie şi repeti procedeul cu tot aluatul rămas. Nu uita să ungi tigaia la fiecare 2-3 clătite. Când ai terminat de prăjit clătitele, le ungi pe fiecare cu un strat generos de cremă de brânză şi pui peste dulceaţa preferată. Le poţi rula sau împături. Combinaţia este pur şi simplu delicoasă.
Cost/porţie: 1 Leu
Timp de preparare: 45 minute
1
poţi face uşor un tort foarte economic din clătite. Pui pe un platou frumos clătită după clatită şi ungi alternativ cu cremă de brânză şi dulceaţă.
2
Decorezi cu fructe de sezon.