Clatite cu caramel

de La Ancuta in Dulciuri, 11 Feb 2013 | 3279 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 400 ml apa minerala
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • ~450 g faina
  • esenta de vanilie
  • Caramel:
  • 200 gzahar
  • 70 g unt
  • 150 ml smantana pentru frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu caramel:

Pentru inceput pregatim caramelul: Topim zaharul pana devine auriu. Dam deoparte de pe foc si adaugam untul iar apoi smantana pentru frisca si amestecam energic, avand grija la aburi. Punem cratita pe foc si fierbem la foc mic pana se topeste caramelul si incepe sa se ingrose putin. Dam apoi de pe foc si il lasam la racit.

Pentru aluatul de clatite mixam bine ouale cu zaharul iar apoi adaugam treptat laptele. Adaugam faina cernuta si mixam bine pentru a nu avea cocoloase apoi adaugam uleiul si amestecam. La final adaugam apa minerala si vanilia si amestecam bine. Consistenta aluatul trebuie sa fie lichida. Daca mai este nevoie mai putem adauga apa minerala sau lapte.

Intr-o tigaie teflonata punem cu un polonic din compozitie, atat cat sa acopere toata suprafata tigaii. Coacem pe o parte apoi intoarcem clatita si o coacem si pe celalta parte. La fel procedam pana cand epuizam toata compozitia.

Umplem clatitele cu caramel si le rulam. Le servim stropite cu caramel si ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu osânză