Pentru inceput pregatim caramelul: Topim zaharul pana devine auriu. Dam deoparte de pe foc si adaugam untul iar apoi smantana pentru frisca si amestecam energic, avand grija la aburi. Punem cratita pe foc si fierbem la foc mic pana se topeste caramelul si incepe sa se ingrose putin. Dam apoi de pe foc si il lasam la racit.
Pentru aluatul de clatite mixam bine ouale cu zaharul iar apoi adaugam treptat laptele. Adaugam faina cernuta si mixam bine pentru a nu avea cocoloase apoi adaugam uleiul si amestecam. La final adaugam apa minerala si vanilia si amestecam bine. Consistenta aluatul trebuie sa fie lichida. Daca mai este nevoie mai putem adauga apa minerala sau lapte.
Intr-o tigaie teflonata punem cu un polonic din compozitie, atat cat sa acopere toata suprafata tigaii. Coacem pe o parte apoi intoarcem clatita si o coacem si pe celalta parte. La fel procedam pana cand epuizam toata compozitia.
Umplem clatitele cu caramel si le rulam. Le servim stropite cu caramel si ciocolata topita.