Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma cu sarea.
Intr-un bol punem branza cu putin lapte si zaharul.Bagam blenderul (sau un tel para) si pasam bine pana obtinem o pasta fina. Adaugam apoi, pe rand, galbenusurile. Incorporam cacaua, faina, zaharul vanilat si restul de lapte (initial am pus 200 ml in total dar am mai adaugat apoi 30 ml) amestecand bine avand grija sa nu ramana cocoloase. Adaugam albusurile si omogenizam.
Incingem tigaia, punem putin ulei sau unt si punem cate un polonic din compozitie, inclinand-o asa incat sa acopere complet suprafata tigaii. Invartim usor cu o paleta (cu grija, aluatul e foarte fraged) lasandu-le aproximativ cate 1 min pe fiecare parte.
Le servim cu zahar pudra si..daca dorim cu orice fel de gem/ dulceata sau sosuri dulci.Eu am ales dulceata de afine. Sunt delicioase!