Clatite cu branza si bezea

de anca_rm in Prajituri, 2 Apr 2014 | 3466 vizualizari

 

Clatitele au mereu succes, chiar daca mie nu prea imi place sa le fac . De data asta le-am facut umplute cu branza si date la cuptor acoperite cu bezea , si au disparut de parca nici nu ar fi fost vreodata

 

INGREDIENTE

  • Clatite
  • -250 gr faina
  • -2 oua
  • -250 ml bere blonda
  • -250 ml lapte
  • -30 gr zahar
  • -2 linguri ulei
  • -zahar vanilat
  • Pt umplutura :
  • -400 gr branza de vaci
  • -3 galbenusuri
  • -5 linguri zahar pudra
  • Optional : stafide
  • Pt bezea:
  • -3 albusuri
  • -4 linguri zahar
  • Extra : putin unt pentru uns tava
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu branza si bezea:

Clatitele

Spargem ouale intr-un castron mai inalt si le batem putin cu un pic de sare . Adaugam faina cernuta , berea si laptele amestecand continuu.

O lingura de ulei o punem aici in compozitie , mai punem zaharul si alte arome daca doriti( esente , coaja de portocale rasa etc .) si amestecam bine .
Le coacem pe rand in tigaia unsa cu ulei si incalzita bine .

Pornim cuptorul la 180 grade ca sa se incalzeasca pana pregatim noi restul.

Umplutura :

Branza de vaci o facem pasta si o ametsecam cu zaharul si galbenusurile.

Omogenizam bine si fiecare clatita o umplem cu aceasta compozitia , o rulam si o asezam intr-o tava antiaderenta unsa bine cu unt.

Procedam la fel cu toate pana cand umplem tava ( eu am pus pe un singur rand , dar se pot si suprapune clatitele )

Bezea

Cand sunt gata si tava este plina batem foarte bine albusurile cu zaharul ( trebuie sa fie o spuma tare ) . Turnam peste clatitele aranjate , nivelam si dam la cuptor pana cand se rumeneste ( cam 15 minute) .

Pentru un aspect mai frumos se poate pune bezeaua cu un pos .

In acest timp se vor gati si galbenusurile din branza .

Se servesc calde . 

TIPS-URI

1

clatitele se pot prepara cum va plac , eu le fac cu bere

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu branza si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Clatite pufoase reteta cu branza si smantana la cuptor