Clătite cu brânză și mărar gratinate

de elucubratiiculinare in Aperitive / Garnituri, 26 Ian 2013 | 5221 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 ouă,
  • 2 cești făină - 200 g,
  • 2 cești lapte - 300 ml,
  • 2 cești apă minerală - 300 ml,
  • 1/2 linguriță sare,
  • 2-3 linguri ulei.
  • 300 g brânză de vaci,
  • 200 g smântână,
  • 2 ouă,
  • 3 linguri mărar proaspăt tocat mărunt,
  • 1/2 linguriță sare.
  • 50 g unt,
  • 200 ml frișcă lichidă,
  • 100 g cașcaval.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clătite cu brânză și mărar gratinate:

Începem cu prepararea clătitelor. Batem bine cele 2 ouă cu mixerul. Adăugăm laptele, făina, sarea și la urmă apa minerală. Amestecăm bine după fiecare ingredient. Adăugăm 1 lingură ulei și lăsăm să se așeze aluatul 15 minute. Clătitele se coc pe ambele fețe într-o tigaie specială de clătite sau  o tigaie de teflon pentru cel mult 1 minut pe fiecare parte. Se pune câte un polonic mic de aluat în tigaie și se repartizează pe toată suprafața prin rotirea tigăii. Tigaia se unge cu ulei după prepararea a două clătite. Compoziția este pentru 12 clătite.

Pentru compoziție amestecăm brânza de vaci cu 200 g smântână, 2 ouă bătute bine, sare și mărar. Ungem o tavă termorezistentă cu jumătate din cantitatea de unt (adică 25g).

Umplem clătitele cu amestecul de brânză. Eu am preferat să le fac pachețele. Am pus brânza în mijlocul clătitei, am adus două laterale înspre centru apoi am rulat. Clătitele împachetate se pun una lângă alta în tava unsă. Deasupra lor împrăștiem restul de unt tăiat bucățele mici. Turnăm smântâna lichidă și presărăm cașcaval ras pe fiecare clătită. Se dă la cuptor pentru 30 minute la 200 garde C.

Se servesc calde la aperitiv sau ca și fel principal cu o salată lângă. Eu am ales o salată de varză roșie dreasă cu ulei de măsline și oțet balsamic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clătite cu brânză și mărar gratinate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Clatite aperitiv cu dovlecel si branza