Începem cu prepararea clătitelor. Batem bine cele 2 ouă cu mixerul. Adăugăm laptele, făina, sarea și la urmă apa minerală. Amestecăm bine după fiecare ingredient. Adăugăm 1 lingură ulei și lăsăm să se așeze aluatul 15 minute. Clătitele se coc pe ambele fețe într-o tigaie specială de clătite sau o tigaie de teflon pentru cel mult 1 minut pe fiecare parte. Se pune câte un polonic mic de aluat în tigaie și se repartizează pe toată suprafața prin rotirea tigăii. Tigaia se unge cu ulei după prepararea a două clătite. Compoziția este pentru 12 clătite.
Pentru compoziție amestecăm brânza de vaci cu 200 g smântână, 2 ouă bătute bine, sare și mărar. Ungem o tavă termorezistentă cu jumătate din cantitatea de unt (adică 25g).
Umplem clătitele cu amestecul de brânză. Eu am preferat să le fac pachețele. Am pus brânza în mijlocul clătitei, am adus două laterale înspre centru apoi am rulat. Clătitele împachetate se pun una lângă alta în tava unsă. Deasupra lor împrăștiem restul de unt tăiat bucățele mici. Turnăm smântâna lichidă și presărăm cașcaval ras pe fiecare clătită. Se dă la cuptor pentru 30 minute la 200 garde C.
Se servesc calde la aperitiv sau ca și fel principal cu o salată lângă. Eu am ales o salată de varză roșie dreasă cu ulei de măsline și oțet balsamic.