Ieri m-a sunat fiu meu ca trece pe la mine si m-am gandit sa pregatesc ceva ce i-ar place cu ce aveam prin frigider...Asta a iesit:
Am pregatit aluatul de clatite amestecand ouale cu faina, zaharul vanilat, un pic de sare si lapte, si am adaugat mestecand continuu apa minerala pana la o consistenta de smantana lichida. L-am lasat sa se odihneasca 20 minute. Mi-au iesti 10-12 clatite pe care le-am prajit in tigaia antiadeziva adaugand din cand in cand o cantitate minima de ulei.
Pentru umputura am separat galbenusurile si le-am frecat cu 4 linguri de zahar intr-o crema omogena pana si-au dublat volumul si la suprafata au aparut basicute. Am adaugat branza, coaja de lamaie si o lingura de praf de budinca de vanilie. Am batut albusurile intr-o spuma tare, am mixat cele doua componente si cu acesta crema am uns clatitele , le-am rulat si le-am asezat intr-un vas uns in peralabil cu unt. Mie mi-au mai ramas 2-3 lnguri de umplutura pe care le-am intins la suprafata, peste clatite. Am adaugat cateva bucatele de unt si am pus totul la cuptor la 170 de grade pentru 25 minute.
La servire am presarat cu zahar vanilat.
Succes garantat !