Clatite banatene

de Miha in Dulciuri, 13 Mai 2009 | 12359 vizualizari

 

O alta reteta din cuina Laurei Laurentiu

 

INGREDIENTE

  • Clatite:
  • 2 oua
  • 50 g zahar
  • 50 g unt topit
  • 200 ml lapte
  • 100 ml apa minerala
  • 1 plic zahar vanilat
  • faina cat sa iasa un aluat ca o smantana subtire
  • 8 clatite
  • 250 g branza de vaci
  • 5 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta de rom
  • 200 g smantana dulce
  • 250 g zahar
  • unt pentru uns vasul
  • stafide,optional
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite banatene:

Se amesteca toate ingredientele pentru clatite,in ordinea descrisa,dupa care se coc,cat mai subtiri posibil.

Branza se mixeaza cu un ou intreg,50 g zahar,esenta de rom si un plic zahar vanilat.

Se separa ouale.Galbenusurile se mixeaza cu un plic de zahar vanilat,80 de grame de zahar si smantana.

Clatitele se umplu cu amestecul de branza.

Se impacheteaza,pliind marginile apoi se ruleaza.

Se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu unt, iar deasupra se pun bucatele de unt.

Albusurile se bat spuma tare,pana compozitia devine lucioasa,se adauga restul de zahar si se continua baterea pana se dizolva complet.Se toarna peste clatite crema de galbenusuri si smantana si se acopera cu bezeaua.

Se da la cuptor,la foc mic pana se rumeneste bezeaua.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite banatene" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert New York cheesecake cu afine