Umplutura :
Aluat : Ouale le amestecam cu sarea si oregano , cu un tel amestecam bine ;
Adaugam treptat faina , amestecand continuu , apa cat sa fie un aluat tip smantana ;
Pregatim o tigaie pe care o ungem cu ulei si o dam la foc mediu sa se incinga ;
Pentru o clatita adaugam un polonic de aluat in tigaie si invartim de tigaie pana se intinde ; Lasam sa se rumeneasca bine pe ambele parti si luam de pe foc ;
Umplutura : Taiem parizerul rondele ;
Clatim ciupercile si le curatam de pielita ; Taiem fiecare ciuperca in 4 , condimentam cu sare , piper , usturoi praf ;
Luam o tigaie fara ulei , dam la foc mic , adaugam parizerul si ciupercile ; Amestecam din cand in cand ca acestea sa nu se arda ; Lasam pana sunt rumenite frumos ;
Castravetele il clatim , curatam de coaja si taiem feliute rotunde ;
Luam o clatita , ungem cu ketchup , adaugam amestecul de parizer si ciuperci ( aprox 3-4 linguri la fiecare clatita ) ; Razuim o felie de branza dupa care asezam cate 4-5 feliute de castravete ;
Rulam clatita , lasam putin la racit si o taiem in 4 dupa care se poate servi!!
1
In umplutura se poate adauga sos de usturoi cu iaurt sau smantana ;
2
Putem pune patrunjel , marar , varza tocata , rosii , ceapa , pentru aroma!
3
Mie mi-au iesit 3 clatite !