Mereu cand e vorba de clatite la buni, facem mai intai cu branza, apoi, daca mai ramane aluat, facem si cateva simple care se mananca cu gem :)
Aluat:
Peste faina si sare punem laptele si amestecam. Daca nu se omogenizeaza incepem sa adaugam si din apa minerala, tot cate putin, batand aluatul cu o lingura de lemn pentru a "omori" cocoloasele :) La final punem ouale batute si verificam gustul (daca mai trebuie sare).
Umplutura de branza:
Casul se rade marunt si se amesteca cu marar si sare.
Coacerea:
Dupa ce clatita s-a copt pe o parte, se intoarce pe partea cealalta. Partea coapta se acopera cu o lingura buna de umplutura doar pe jumatate de cerc, se lasa sa se coaca si partea opusa, apoi se impatura.
1
La lichide niciodata nu am masurat exact, dar trebuie mult mai multa apa decat lapte, altfel aluatul e prea gras si devine gumilastic.