Laura Adamache a aniversat 5 ani de blog cu o reteta foarte apetisanta, aromata si racoritoare.
Pe mine m-a "ispitit" imediat!
Multumesc draga Laura pentru retetele minunate cu care ne inspiri si La Multi Ani! blogului tau.
http://www.lauraadamache.ro/2013/03/cheesecake-after-eight.html#
As dori sa am mai mult timp sa decorez prajiturile la fel de frumos ca tine.
Blatul de biscuiti
Se topeste untul la cuptorul cu microunde si se lasa se raceasca.
Se mixeaza biscuitii in blender, adaugam zaharul, untul topit si mixam pana cand obtinem un aluat sfaramicios.
Punem aluatul intr-o forma detasabila de 22 cm diametru si il presam bine cu o lingura.
Se lasa la rece in frigider pentru 30 de minute.
Crema mousse de ciocolata
Se pune gelatina la inmuiat in 2 linguri de lapte rece timp de 5minute.
Topim ciocolata taiata in bucatele mai mici pe baie de aburi impreuna cu 25 ml de frisca lichida si avem mare grija sa nu fiarba absolut deloc.
Se da deoparte si se adauga gelatina ; se amesteca bine sa se omogenizeze crema si apoi lasam ciocolata sa se raceasca putin .
Se mixeaza bine 125 ml de frisca lichida cu o lingura de zahar si se adauga treptat in crema de ciocolata.
Crema astfel obtinuta se intinde pe blatul de biscuiti si se da din nou la frigider 30 de minute.
Crema mousse de menta
Se inmoaie gelatina in 4 linguri de lapte rece 5 minute.
Se amesteca branza crema cu siropul de menta si cateva picaturi de esenta de menta pana se omogenizeaza.
Se bate frisca lichida cu mixerul .
Gelatina se topeste in cuptorul cu microunde 25 de secunde si se lasa sa se raceasca putin.
Se amesteca apoi cu cateva linguri din crema de branza si menta;se adauga apoi la restul cremei de branza si se amesteca bine , pana la omogenizare.
Se adauga treptat la aceasta crema frisca batuta.
Se pune peste crema de ciocolata si se da la rece la frigider pentru cel putin 1 ora.
Glazura de ciocolata alba
Se inmoaie gelatina in 2 linguri de lapte rece 5 minute.
Ciocolata alba se taie in bucatele mai mici si se pune sa se topeasca pe baie de aburi impreuna cu frisca lichida, avand grija sa nu fiarba.
Se ia de pe foc si se adauga gelatina topita la microunde 20 de secunde, amestecand pana la omogenizare.
Se scoate prajitura din tava si se aseaza pe un gratar deasupra unei tavi.
Cand glazura s-a racit se toarna peste prajitura;daca nu a acoperit complet prajitura se ia din glazura scursa in tava si se retoarna.
Se decoreaza dupa gust.
Eu am imbracat marginile prajiturii cu bucati de ciocolata”After eight” si am lasat-o la frigider pana la consumare( minimum 1 ora).
Se presara cu frunze de menta proaspata inainte de servire.
Pofta buna!
1
Laura Adamache a folosit o forma de tort cu diametrul de 18 cm; eu am avut o forma de 22 de cm si a iesit bine.
2
Nu am folosit colorant alimentar la crema de menta; mi s-a parut suficienta culoarea data de siropul de menta.Daca doriti o culoare mai intensa se pot adauga cateva picaturi de colorant alimentar verde.
3
Siropul de menta l-am cumparat de la Carrefour.