Prajitura cu mere

de corina241 in Prajituri, 2 Noi 2010 | 28244 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • Umplutura de mere:
  • 1 kg si 1/2 mere
  • 2linguri zahar
  • 1lingurita scortisoara
  • 1 kg si 1/2 mere

 

Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Umplutura: Merele si zaharul se calesc pana se evapora tot sucul lasat,apoi se adauga scortisoara.

Blatul: Albusurile le batem spuma tare intr-un bol,apoi adaugam zaharul si continuam pana se topesc toate cristalele.

Galbenusurile le amestecam cu uleiul intr-un castron separat si apoi le adaugam peste albusuri.Ultima data turnam faina in ploaie .

Jumatate din compozitia obtinuta o turnam intr-o tava(24/32) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 20 minute.Incercam pandispanul cu o scobitoare si cand trece testul intindem merele si apoi raturnam si restul de compozitie.Dam la cuptor pentru alte 20 minute.

O pudram cu zahar si taiem cand s-a racit!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

divainbucatarie 1

03.11.2010, 15:30

imi place f mult aceasta prajitura. multumesc pentru idee, voi face si eu zilele acestea.

ionela2682 1

03.11.2010, 17:16

ionix 1

03.11.2010, 19:47

ce bine arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulouri cu mere