Sper sa va placa reteta mea de clatite, e cu apa minerala. Pofta buna!
Intr-un castron se bat oualele cu un praf de sare. Dupa se pune faina, apoi apa si se omogenizeaza. Zaharul se pune in compozitie si se amesteca bine.
Tigaia trebuie sa fiu curatata bine si se pune pe foc, la foc intre mediu si mic. Intr-o canita se pune ulei si cu pensula ungem tigaia inainte de fiecare clatita. Cu polonicul se ia din compozitie si se intinde in tigaie pana se acopera toata baza. Se lasa in jur de 1 minut pe o parte si pe alta. Se scot din tigaie, se pun pe o farfurie, se pune dulceata, de zmeura in cazul meu, si se ruleaza.
1
cand puneti ulei in tigaie nu trebuie sa fie prea mult ulei
2
clatitele se tin in tigaie pana devin putin mai aurii, daca stau prea mult se ard
3
pot parea arse daca se pune foarte mult zahar in compozitite(se caramelizeaza, de aici si culoarea)