Clatitele cu fulgi de ovaz sunt foarte la moda.
În loc de clătite mici la tigaie vă propun o clătită MARE în formă de tartă, gătită la cuptor.
Simplu si rapid de facut!
https://www.blogulluicatalina.com/2024/06/clatita-xxl-cu-fulgi-de-ovaz.html
Într-un blender, puneți ouăle și fulgii de ovăz și mixați.
Adaugăti 150 ml lapte și mixati din nou.
Se toarnă compozitia într-un castron, se adaugă laptele rămas, se amestecă și se lasă sa se odihneasca 15 minute.
Amestecati din nou si se toarna compozitia intr-o tava de tarta de 26 cm unsa cu unt.
Dam la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 20-25 minute.
Se poate servi cu: zahăr, gemuri, miere, ciocolata de tartinat...
Eu am servit cu dulceața de prune de casă fără zahăr adevărat și cu nuci prăjite și zdrobite.