Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 3 Mai 2025 | 2110 vizualizari

 

Astazi vin cu o noua reteta la care am folosit dovlecei. Este un cordon bleu, la care am inlocuit pieptul de pui cu dovlecei si l-am pregatit la cuptor. Este bun, bun, tare bun si desi am facut o tava mare, nu prea ne-a ajuns, ca ne-au acaparat musafirii si au invadat tava. Ei mereu zic ca la mine gasesc bunatati! Asa ca zilele urmatoare, pregatesc o noua runda din acest cordon! Mie mi-au iesit 11 bucati de cordon, asa ca am folosit 11 felii de sunca si 11 felii de cascaval. 
Pentru a pregati Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa, ai nevoie de ingredientele urmatoare: dovlecei, oua, sunca, cascaval, faina.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa:
  • 2 dovlecei micuti
  • 4 oua
  • 11 felii de sunca
  • 11 felii de cascavcal
  • faina alba
  • pesmet
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • pudra de usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
Portii: 11
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa:

Cum se prepara Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

Spalati dovleceii, ii stergeti cu niste servetele si ii curatati cu un pealer. Ii taiati felii subtirele cu un cutit, ii presarati cu sare si ii lasati intr-o sita cam 20 de minute. Ii scoateti pe un tocator si ii stergeti cu niste servetele de surplusul de apa.

Intr-un bol bateti ouale spuma cu putina sare si piper. In alt bol amestecati pesmet cu putina sare, piper, boia dulce si putina pudra de usturoi. Faina alba puneti pe o farfurie.

Montati pe un tocator cordonul. Asezati o felie de dovlecel, una de sunca, una de cascaval si iar una de dovlecel, de preferat sa aiba marimea celei de jos. Procedati astfel pana terminati feliile de dovlecel.

Tapetati cu hartie de copt o tava mare, o ungeti cu o lingura de ulei. Luati fiecare pachet format, il treceti prin faina, ou batut si pesmetul cu condimente. Le asezati pe tava, unul langa altul.

Introduceti tava in cuptorul incins, la 200 de grade C, 25 de minute, pana se rumenesc frumos. Cand sunt gata, ii scoateti din cuptor. Ii feliati si serviti, simpli, cu mustar, cu rosii, cu muraturi sau ce va mai place!

Din seria retetelor gustoase cu legume, poti incerca si reteta de Chiftele de dovlecei cu parmezan și susan sau varianta de Dovlecei crocanți, o bunatate.

Iti recomandam si reteta de Clătite cu dovlecei

Daca ti-a placut reteta noastra "Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

Cornulețe fragede cu migdale - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 19.12 la 15:06

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

pe 19.12 la 12:51

Rulouri cu cremă de brânză și somon - Aperitiv rapid și gustos

pe 19.12 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]