Clatita coreeana - Haemul Pajeon

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 18 Ian 2017 | 8810 vizualizari

 

Astazi va prezint o reteta traditionala coreeana.
 
Este delicioasa si foarte simpla de facut, incercati este foarte buna.
 
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/01/clatita-coreeana-haemul-pajeon.html

 

INGREDIENTE

  • 6 cepe verzi fine
  • 1 felie subtire de ghimbir proaspat cu tot cu coaja1/4 de ardei rosu
  • 75 g de faina si aceeasi masura de apa calduta
  • 2 oua
  • 150 g de fructe de mare (scoici, creveti, calamari)
  • 1 lingurita de seminte de susan
  • sare, piper
  • 2 linguri ulei

Pentru sos:

  • 1/2 lingurita de ghimbir ras
  • 2 linguri sos soia
  • 2 linguri apa
  • seminte de susan
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatita coreeana - Haemul Pajeon:

Curatati si spalati ceapa verde. Taiati partea verde, in bucati de 3-4 cm lungime.

Partea alba o tocati marunt impreuna cu ghimbirul.

Taiati ardeiul rosu in lamele subtiri.

Fructele de mare (proaspete sau decongelate) le fierbeti 2-3 minute, in apa cu sare.

Scurgeti fructele de mare si aruncati apa.

Pregatiti aluatul: Intr-un castron, amestecati faina cu ouale si adaugati treptat apa calduta. Puneti sare si piper.

Amestecati in aluat fructele de mare, ceapa verde, ardeiul si semintele de susan.

Incalziti uleiul intr-o tigaie si puneti la prajit ceapa alba si ghimbirul.

Varsati deasupra compozitia preparata si dati un tur de piper.

Coaceti la foc mediu si cand baza este rumenita o intoarceti ca pe o clatita.

Serviti cu sosul preparat (amestecati toate ingredientele).

Am ales sa fac o clatita mai groasa, puteti face 2 mai subtiri.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatita coreeana - Haemul Pajeon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Rahela Velicu 1

20.01.2017, 19:27

mihaelar63 1

23.01.2017, 18:48

OOO , sunt foarte curioasa sa o incerc Am vazut un serial coreean incantator denumit ,, Bucataria palatului ". Mi-a placut foarte mult

miki_a 1

25.07.2017, 08:32

Foarte tentantă și interesantă acaestă rețetă!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Clatite aperitiv cu ardei copt, crema de branza si somon