Astazi va prezint o reteta traditionala coreeana.
Este delicioasa si foarte simpla de facut, incercati este foarte buna.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/01/clatita-coreeana-haemul-pajeon.html
Pentru sos:
Curatati si spalati ceapa verde. Taiati partea verde, in bucati de 3-4 cm lungime.
Partea alba o tocati marunt impreuna cu ghimbirul.
Taiati ardeiul rosu in lamele subtiri.
Fructele de mare (proaspete sau decongelate) le fierbeti 2-3 minute, in apa cu sare.
Scurgeti fructele de mare si aruncati apa.
Pregatiti aluatul: Intr-un castron, amestecati faina cu ouale si adaugati treptat apa calduta. Puneti sare si piper.
Amestecati in aluat fructele de mare, ceapa verde, ardeiul si semintele de susan.
Incalziti uleiul intr-o tigaie si puneti la prajit ceapa alba si ghimbirul.
Varsati deasupra compozitia preparata si dati un tur de piper.
Coaceti la foc mediu si cand baza este rumenita o intoarceti ca pe o clatita.
Serviti cu sosul preparat (amestecati toate ingredientele).
Am ales sa fac o clatita mai groasa, puteti face 2 mai subtiri.
Pofta Buna!