Clafoutis cu rosii cherry

de camelia75 in Aperitive / Garnituri, 22 Iun 2013 | 4692 vizualizari

 

Clafoutis cu rosii cherry – o reteta rapida si foarte usoara.Este o buna alternativa pentru piticii mofturosi la legume.Culoarea,savoarea si gustul o sa-i cucereasca cu siguranta.

 

INGREDIENTE

  • 1 lingura ulei de masline extravirgin
  • 18-20 bucati rosii cherry
  • 5 linguri codite tinere de ceapa verde(sau chives)
  • 100 g branza
  • 6 oua mari
  • 45 g faina (2 linguri rase)
  • 3 linguri smantana simpla
  • 200 ml lapte semidegresat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu rosii cherry:

1.Incalziti cuptorul la foc mediu.

2.Spalati rosiile cherry,apoi uscati-le bine si asezati-le intr-o tava sau vas de yena uns cu ulei.

3.Presarati peste rosii, ceapa verde taiata si bucati de branza.(Eu am pus si putin ardei gras taiat pentru ca ne place,insa reteta originala nu are.)

4.Intr-un bol bateti ouale,adaugati faina si amestecati bine pana se incorporeaza(eu m-am ajutat de mixer),apoi puneti smantana si laptele si amestecati bine pana obtineti o compozitie uniforma,subtire.

5.Condimentati dupa gust cu sare si piper,dupa care turnati compozitia peste rosiile din tava.

6.Dati la cuptorul preincalzit la 190 gr timp de 45 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu rosii cherry" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ciuperci de roua si salam uscat