Branzoaice sau Poale'n brau

de Gherca Daniela in Dulciuri, 2 Mai 2014 | 13618 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 450g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 4 linguri de zahar
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 4 linguri de margarina topita
  • Pentru umplutura:
  • 250 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • o lingura de gris
  • un praf de sare
  • Pentru uns:
  • un ou
  • putin zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice sau Poale'n brau:

Pentru inceput am pregatit maiaua din: drojdie, o lingura de zahar si 4 linguri de lapte caldut apoi am turnat peste faina, care am cernut-o cu o sita impreuna cu un praf de sare si am lasat-o cam 10-15 minute pentru a creste putin.

Dupa aceea am turnat laptele, 3 linguri de zahar, 2 oua, zaharul vanilat si am framnatat, apoi am adaugat si margarina. Am format un aluat elastic  si moale pe care l-am lasat la crescut intr-un loc caldut, pana si-a dublat volumul.

Umplutura: Se amesteca branza de vaci cu praful de sare, 2 oua, 4 linguri de zahar, 1 plic de zahar vanilat si 1 lingura de gris.

Cand aluatul este gata, il impartim in 2 si fiecare bila o intindem, formand o foaie de 3 - 4 mm grosime, pe care o taiem in patrate. In fiecare patratel punem cate o lingura de umplutura si fiecare colt il ridicam si lipim unul de altul. Asa procedam cu toate. Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, sau unsa cu ulei si le ungem cu ou batut bine cu putin zahar.

Le bagam la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos deasupra, aproximativ 40 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice sau Poale'n brau" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Gherca Daniela 1

03.05.2014, 10:08

Cum sa nu Rocsi, cu mare drag te-as servi!!!

Gherca Daniela 1

03.05.2014, 10:09

De ce Dya, se faceau des placintele acestea in acea zona?

MIUTA 1

03.05.2014, 19:20

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Branzoaice