Sunt incantata sa va prezint reteta mea cu nr.100!!!
Multumesc Polianei pentru aceasta reteta. Este o prajitura racoritoare de vara si v-o recomand cu mare drag. Fiind un desert frantuzesc, este fin si delicios.
Spalam bine ciresele si le scoatem samburii. Eu am achizitionat un aparat de plastic de scos samburii si m-a ajutat foarte mult.
Ungem cu unt o tava patrata de cuptor (30/30 cm) si asezam ciresele curatate.
Ouale le batem usor cu un praf de sare, adaugam zaharul si amestecam usor, apoi adaugam faina si omogenizam. Laptele il punem treptat pentru a nu obtine cocoloase. Amestecam continuu pana la omogenizare. La final punem untul topit si racit, si smantana. Vom obtine un aluat ca de clatite.
Turnam aluatul peste ciresele din tava. Introducem in cuptorul preincalzit (la 200 grade) pentru 40-45 minute. Dupa primele 20 minute, reducem temperatura la 180 grade. Prajitura este gata cand e bine inchegata.
Lasam clafoutis-ul la racit in tava, apoi il putem portiona dupa placere. De preferat sa il pastram la frigider si il consumam a doua zi.
Pofta buna!