Clafoutis cu cirese - Reteta nr.100

de Steffy in Prajituri, 28 Iun 2014 | 5476 vizualizari

 

Sunt incantata sa va prezint reteta mea cu nr.100!!!
Multumesc Polianei pentru aceasta reteta. Este o prajitura racoritoare de vara si v-o recomand cu mare drag. Fiind un desert frantuzesc, este fin si delicios.

 

INGREDIENTE

  • 900 g cirese
  • 600 ml lapte
  • 400 g faina
  • 6 oua
  • 4 linguri smantana
  • 120 g unt + 30 g unt pentru uns tava
  • 220 g zahar
  • un praf de sare
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu cirese - Reteta nr.100:

Spalam bine ciresele si le scoatem samburii. Eu am achizitionat un aparat de plastic de scos samburii si m-a ajutat foarte mult.

Ungem cu unt o tava patrata de cuptor (30/30 cm) si asezam ciresele curatate.

Ouale le batem usor cu un praf de sare, adaugam zaharul si amestecam usor, apoi adaugam faina si omogenizam. Laptele il punem treptat pentru a nu obtine cocoloase. Amestecam continuu pana la omogenizare. La final punem untul topit si racit, si smantana. Vom obtine un aluat ca de clatite.

Turnam aluatul peste ciresele din tava. Introducem in cuptorul preincalzit (la 200 grade) pentru 40-45 minute. Dupa primele 20 minute, reducem temperatura la 180 grade. Prajitura este gata cand e bine inchegata.

Lasam clafoutis-ul la racit in tava, apoi il putem portiona dupa placere. De preferat sa il pastram la frigider si il consumam a doua zi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu cirese - Reteta nr.100" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Steffy 1

29.06.2014, 23:11

Va multumesc frumos, dragi bucatarasi! Va imbratisez cu drag!

MotanLaOale 1

30.06.2014, 21:06

La cat mai multe retete!

reisnaor_2006 1

05.10.2014, 23:31

ce bine arata

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Clafoutis cu cirese