Clafoutis cu caise

de lilik in Prajituri, 9 Iun 2011 | 5926 vizualizari

 

pt aceasta reteta m-am inspirat de la Corina33,modificata dar fffff gustoasa...ms Corinutza.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 150 ml lapte
  • 150 ml smantana pt frisca
  • 100 gr zahar
  • 125 gr faina
  • coaja rasa de lamaie
  • unt si faina pt uns forma
  • zahar pudra
  • 7-8 caise
  • cateva migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu caise:

Spalam caisele si le taiem in 2,le scoatem samburele si le punem intr-un castron.

Punem deasupra 30 gr zahar,coaja rasa de lamaie si migdalele maruntite,amestecam si lasam asa 1 ora.

Batem ouale cu restul de zahar pana se umfla apoi adaugam faina,amestecam apoi punem laptele si smantana treptat.

Ungem cu unt si tapetam cu faina o tava pt tarta si punem compozitia iar deasupra punem caisele.

Dam la cuptorul incins la 180° timp de 30-40 de minute(pana se rumeneste frumos).

Lasam sa se raceasca ,pudram cu zahar si servim.

TIPS-URI

1

incercati cu putina inghetata de vanilie...

Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu caise si biscuiti