Un pandispan minunat, foarte pufos si care a disparut din tava imediat!
Daca vrei sa prepari acest Pandispan pufos cu nuca - Reteta simpla de baza, iata care sunt ingredientele necesare: oua, zahar, faina, ulei, cacao si nuca.
Cum se prepara Pandispan pufos cu nuca - Reteta simpla de baza
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul impreuna cu plicul de zahar vanilat si se bat in continuare, pana cand devin ferme si nu aluneca din castron. Galbenusurile se amesteca cu cele 6 linguri de ulei si se adauga peste albusuri. Se incorporeaza usor cu o spatula. Se adauga faina si praful de copt.
Compozitia se imparte in 2 parti egale. Intr-una dintre parti, se adauga si cacao.
Tava se tapeteaza cu hartie de copt si trecem la urmatorul pas. Turnam uniform compozitia alba, astfel incat sa se extinda in toata tava, apoi punem peste ea compozitia maro. Putem sa face si model. Adaugam nucile deasupra.
Se da la cuptorul preincalzit, la 200 de grade C, pentru 25-30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Presaram imediat ce este gata si zaharul pudra si lasam la racit. Dupa ce s-a racit complet, putem portiona.
Incearca si reteta de Chec pufos cu nuci, o mega bunatate sau reteta de Chec cu portocale si stafide.
Iti recomandam si reteta de Prajitura pufoasa cu capsuni.
1
Am folosit o tava mare de 27 de cm.