Ciupercute umplute cu sunca si pasta de branza

de tiby in Aperitive / Garnituri, 6 Mar 2014 | 14033 vizualizari

 

O reteta de ciupercute umplute simpla si rapida. Se pot servi ca aperitiv cald sau rece, garnitura la diferite mancaruri, etc...
Pentru ca a inceput Postul Pastelui, se poate face si varianta doar cu legume care e la fel de aspectuoasa si gustoasa... ;)

 

INGREDIENTE

  • 500 g ciuperci proaspete Champignon
  • 250 g sunca presata
  • 200 g branza proaspata de vaci
  • 1 ardei gras rosu
  • 2-3 fire ceapa verde
  • marar
  • ulei
  • sare
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciupercute umplute cu sunca si pasta de branza:

Se curata ciupercile, se indeparteaza coditele si se spala bine sub jet de apa dupa care palarioarele se pun pe un servet la scurs.

Ardeiul gras, ceapa verde, sunca si coditele ciupercilor se taie marunt sau cubulete mai mici si se calesc intr-o tigaie cu putin ulei.

Branza proaspata de vaci se paseaza bine cu o furculita, se adauga mararul tocat fin, un praf de piper si putina sare daca mai e cazul (in functie de cat de sarata e branzica). Cand ingredientele din tigaie sunt gata, se amesteca cu pasta de branza pregatita si se omogenizeaza bine.

Se umplu palarioarele ciupercutelor si se aseaza in tava care in prealabil a fost unsa cu putin ulei. Se introduc in cuptorul incalzit si se lasa aproximativ 20 de minute.

Se pot orna cu verdeata si servi atat calde cat si reci.

Pofta buna !

TIPS-URI

1

Branza proaspata de vaci se poate inlocui si cu telemea rasa fin sau cu branza feta pasata

2

Ciupercutele se aleg cu palarioara mai adanca pentru a fi umplute usor cu mai multa pasta si pentru a nu curge umplutura

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciupercute umplute cu sunca si pasta de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]