Ciuperci umplute picante si piure cu broccoli

de Adinuta in Mancaruri cu carne, 28 Oct 2009 | 10497 vizualizari

 

Imi plac ciupercile mult, am cam tot timpul in casa. In general le fac cu spaghete, sau le sotez, le pun in pizza sau le umplu cu branza. Am vrut sa le incerc si umplute cu carne si le-am facut picante. Si cum aveam si niste broccoli, l-am pus in piureul cu care am servit ciupercile si a iesit tare bunut. Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • cam 200 grame carne pui
  • vreo 11-12 ciuperci champignon proaspete
  • un pic de cascaval (pe care l-am uitat la pozat)
  • busuioc verde
  • un pic de ulei
  • chili, sare , piper (am folosit “chili con carne”)
  • 4-5 cartofi mai mari
  • 2-3 bucatele de broccoli
  • un pic de lapte
  • unt
  • smantana
  • patrunjel verde
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci umplute picante si piure cu broccoli:

Pasul 1: Carnea am taiat-o marunt si am amestecat-o bine cu ulei, chili, sare, piper si busuioc verde taiat marunt. Ciupercile le-am spalat si le-am scos coditele (o parte din codite se pot taia marunt si adauga la compozitie, iar restul se pot pune printre ciuperci in tava). Am umplut generos fiecare ciupercuta cu amestecul picant de carne si le-am asezat intr-o tava. Eu le-am cam inghesuit, dar au scazut destul de mult la copt.

 Pasul 2: Cartofii i-am taiat si i-am pus la fiert in apa cu sare. Cand cartofii erau aproape fierti, am adaugat si broccoli si i-am mai lasat cam 10 minute. Apoi am scos buchetelele de broccoli si le-am lasat la racit, iar apa de la cartofi am aruncat-o. Peste cartofii ramasi in oala am pus un pic de unt, lapte, smantana si i-am pisat, insa nu foarte fin. In aceasta compozitie am adaugat broccoli taiat marunt si am amestecat iat.

 Pasul 3: Pe o farfurie am asezat pe margine piure, iar in mijoloc am pus ciupercute. Am decorat cu patrunjel verde. Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute picante si piure cu broccoli" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Aripioare la cuptor