Pentru ca m-am procopsit cu un slow cooker Crock-Pot 3.5 l, am zis sa ma rasfat pana la capat. Asa ca l-am pus la treaba, in timp ce eu m-am rasfatat cu altceva! :))
Asa ca la prima utilizare, am fost tare multumita de ce a iesit, drept pentru care il voi lasa sa ma mai rasfete! :)))
"Ziua cand imi rasfat nevasta"
Am primit un piept de rata de tara cu tot cu os, dar fara grasime, nu asa cum sunt in comert. L-am dezosat iar carnea am taiat-o bucatele potrivite.
Se spala pieptul de rata, se sterge bine cu prosoape absorbante apoi se taie cubulete de marime potrivita. Morcovul se curata apoi se taie rondele. Ceapa se curata si se taie marunt. Ardeiul kapia se taie cubulete mici.
Se pune uleiul in vasul de ceramica al slow cooker-ului Crock-Pot. Se aseaza legumele, apoi deasupra se pun bucatelele de carne. Se condimenteaza cu putina sare si piper apoi se adauga apa cat sa acopere carnea. Se aseaza capacul, se conecteaza aparatul la curent si se seteaza pe modul high pentru 4 ore, timp in care nu se va ridica deloc capacul slow cooker-ului.
Dupa cele 4 ore, se adauga prunele spalate si taiate in 4 bucati si se mai lasa inca o jumatate de ora. Dupa ce a trecut timpul, se scot bucatile de carne separat intr-un vas, iar legumele impreuna cu sosul se pun intr-un bol si se dau la blender.
Se pun cele doua linguri de faina in sosul astfel obtinut si se aseaza craticioara pe foc mic pana se ingroasa sosul. Se adauga si carnea, se lasa sa mai dea cateva clocote, se mai condimenteaza cu sare si piper dupa gust apoi se serveste.
Pofta buna!
1
Pentru ca a fost prea mult lichid in vas, am recurs la faina pentru a obtine un sos mai consistent.
2
Se poate servi alaturi de cartofi piure sau chiar paste fainoase.